Меню & пошук

2020-й рік може стати найспекотнішим за всю історію спостережень — дослідження

2020-й рік може стати найспекотнішим за всю історію спостережень — дослідження

Однак, з початком пандемії спостерігається зниження рівнів шкідливих викидів в атмосферу.


[ads-pc-2]

Метеорологи вважають, що 2020 рік може стати найспекотнішим за всю історію спостережень, пише The Guardian. Вчені з вірогідністю 50-75% впевнені, що цей рік поб’є рекорд, встановлений чотири роки тому. 

Попри те, що з початком пандемії і карантину спостерігається зниження рівня шкідливих викидів, необхідні більш довгострокові зміни.

Аномальна спека все частіше стає нормою.

Цей січень був найспекотнішим за всю історію спостережень. У лютому дослідницька база в Антарктиці вперше зареєструвала температуру понад +20°C на острові Сеймор. На іншому кінці світу в місті Каанаак на півночі Ґренландії у квітні встановили новий рекорд — +6°C.

«Кліматична криза не слабшає», — сказав Карстен Хаустейн, кліматолог з Оксфордського університету. «Цього року рівень викидів знизиться, але концентрація продовжує зростати. Дуже малоймовірно, що ми зможемо помітити якесь уповільнення зростання показників викидів парникових газів в атмосферу. Але тепер у нас є унікальний шанс переглянути наш вибір і використовувати час кризи коронавірусу як каталізатор для вибору більш сталих транспортних засобів і сталого виробництва енергії (за допомогою заохочень, податків, цін на вуглець тощо.)».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: