Стартап у Сан-Франциско почне виготовляти піцу з харчових відходів
Стартап у Сан-Франциско почне виготовляти піцу з харчових відходів
Некрасиві фрукти й овочі, відпрацьоване зерно і субпродукти.
[ads-pc-2]
Стартап у Сан-Франциско почне виготовляти піцу з харчових відходів. Відкриття закладу заплановано на весну 2021 року.
Ідея належить двом шеф-кухарям: Девіду Мерфі й Кайлі Абе. Вони — засновники компанії Ugly Pickle Co., яка використовує викинуті продукти й частини рослин для виробництва солінь. У новому закладі будуть продавати піцу, приготовану на дровах, яку називають «сміттєвим пирогом». Серед інгредієнтів страви: некрасиві фрукти й овочі, відпрацьоване зерно і субпродукти, які зазвичай викидають.
«Рішення такого питання, як харчові відходи за допомогою чогось на кшталт піци, робить цю проблему дуже доступною», — зазначає Мерфі. Він і Абе хочуть показати людям, що у повсякденному житті можна звести до мінімуму харчові відходи.
Команда стартапу запустила збір коштів на краудфандинговій платформі Kickstarter.