Меню & пошук

Какао покращує пам’ять та розумову працездатність — дослідження

Какао покращує пам’ять та розумову працездатність — дослідження

Під час дослідження 18 добровольців виконували когнітивні тести після вживання какао.


Як виявило нове дослідження вчених з Бірмінгемського університету й Університету Іллінойсу, вживання какао покращує пам’ять та розумову працездатність, пише Insider. 

Все завдяки флавоноїдам — поживним речовинам, що містяться у какао бобах і підвищують рівень кисню у крові. Своєю чергою це покращує кровообіг.

Під час дослідження 18 добровольців виконували когнітивні тести після вживання какао. Частина учасників вживала какао напій з високим вмістом флавоноїдів, а інша — плацебо напій з обробленого какао без флавоноїдів.

Перша група краще впоралася з когнітивними тестами, виконуючи їх у середньому на 11% швидше. Дослідники також перевірили рівень кисню у крові учасників під час тестів. Вони виявили, що після вживання флавоноїдів у учасників покращився рівень кисню в мозку. 

Флавоноїди також містяться у чаї, яблуках, ягодах, червоному вині, цибулі, капусті й гострому перці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: