Меню & пошук

Тисячі випадків раку пов’язали з неправильним харчуванням − дослідження

Тисячі випадків раку пов’язали з неправильним харчуванням − дослідження

5,2% захворювань на рак у США могло спричинити неправильне харчування


[ads-pc-2]

Понад 80 000 випадків захворювань на рак серед людей від 20 років у США пов’язали з неправильним харчуванням, пише CNN з посиланням на дослідження, опубліковане в JNCI Cancer Spectrum.

Вчені проаналізували дані за 2015 рік. Виявилося, що близько 5,2% випадків інвазивного раку, діагностованого у США, спричинені харчуванням. Приблизно стільки ж відсотків захворювань на рак викликає алкоголь.

На думку дослідників, до виникнення раку призводять недостатня кількість овочів і фруктів, цільного зерна і молочних продуктів у раціоні. Серед продуктів, які спричиняють найбільший ризик: оброблене м’ясо, червоне м’ясо та солодкі напої.

«Недостатню кількість цільного зерна в раціоні пов’язали з найбільшим ризиком розвитку раку в США. Далі йде недостатнє вживання молочних продуктів, забагато обробленого м’яса в раціоні, недостатнє вживання овочів і фруктів, вживання великої кількості червоного м’яса та солодких напоїв», − стверджує доктор Фенк Фенк Чжен з Університету Тафтса.

Найчастіше неправильне харчування пов’язують з раком товстої кишки і прямої кишки − 38,3% випадків.

Для дослідження використали дані про захворювання на рак із Центру з контролю та профілактики захворювань у США за 2015 рік і дані про харчування дорослих у США з 2013 по 2016 рік. Дослідники застосували порівняльну модель оцінки ризику, аби визначити, який відсоток захворювань міг бути спричинений неправильним харчуванням.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: