Меню & пошук

Рослинне харчування зменшує ризик серцевих захворювань – дослідження

Рослинне харчування зменшує ризик серцевих захворювань – дослідження

А ще зменшує ризик смерті від серцево-судинних захворювань на 32%


Дієта з високим вмістом рослинної і низьким вмістом тваринної їжі зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань на смерті від них, пише Medical News Today з посиланням на дослідження вчених Школи громадського здоров’я Блумберга Джона Хопкінса.

Дослідники підтвердили, що вживання у великій кількості овочів, бобових, горіхів і цільнозернових продуктів та зменшення вживання тваринної їжі корелює зі зниженням ризику серцевого нападу та інших серцево-судинних хвороб.

Ці результати підтверджують попередні дослідження, що довели користь рослинної їжі для зменшення ризику серцево-судинних хвороб на 30%.

У новому дослідженні вчені зібрали дані понад 12 000 учасників середнього віку, що брали участь у дослідженні ризику розвитку атеросклерозу з 1987 по 2016 рік.

Результати показали, що люди, харчування яких було переважно рослинним, мали на 25% менший ризик смерті від хвороб та на 32% менший ризик смерті від серцево-судинних хвороб. 


Що їсти, аби залишатися бадьорим і продуктивним.


За словами дослідників, необов’язково повністю відмовлятися від тваринної їжі. Для кращого стану здоров’я достатньо збільшити кількість рослинної їжі в раціоні та зменшити кількість тваринної.

Проте не вся рослинна їжа є корисною. Наприклад, смажена картопля та піца є рослинними, проте зазвичай ці страви містять багато солі, що шкідливо для здоров’я. Краще вживати свіжі овочі, фрукти та цільнозернові продукти. 


Що таке інтуїтивне харчування і чому воно ефективніше за дієти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: