Меню & пошук

Єгипетський мільярдер хоче придбати для біженців острів у Середземному морі

Єгипетський мільярдер хоче придбати для біженців острів у Середземному морі

[ads-pc-2]

16296479872_d156cd071f_k

Поки Європа продовжує приймати сотні тисяч біженців з Близького Сходу та Північної Африки без жодних політичних рішень, з’являються все нові і нові ініціативи, які покликані вирішити проблему міграції. Єгипетський мільярдер Naguib Sawiris, який є головою ради директорів Orascom Telecom Media та статки у понад $2,9 млрд, запропонував Італії та Греції продати йому цілий острів.

Свою пропозицію він озвучив у власному твітері, і вона отримала тисячі репостів:

Можна вважати, що пропозиції подібного роду, висловлені у Твітері – не надто серйозні, проте мільярдер підтвердив свої наміри в інтерв’ю Agence France-Press кількома днями пізніше. “У вас є сотні островів, які незаселені, і які могли б стати чудовим притулком для тих тисяч біженців, що зараз намагаються проникнути до Німеччини та північніше”. Савіріс вважає, що, інвестувавши $100 мільйонів в один з таких островів, він цілком зможе стати тимчасовим домом для багатьох людей-мігрантів. На його думку, умови, в яких біженці мігрують до Європи, є невиправдано жахливими, і він хоче покласти цьому край.

За даними Quartz, мільярдеру не потрібно просити дозволу в урядів Греції чи Італії: кілька десятків островів і так виставлені на продажу.

Поки уряди Європи мовчать, волонтери продовжують вирішувати питання з мігрантами самостійно. Нещодавно ми писали про «Airbnb для біженців», який запустили німецькі активісти, та ісландську спільноту, яка об’єднала понад 10 000 будинків, що готові прийняти мігрантів до себе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: