Меню & пошук

Німецькі активісти запустили «Airbnb для біженців»

Німецькі активісти запустили «Airbnb для біженців»

[ads-pc-2]

refugee

Група німецьких волонтерів та громадських активістів запустили проект Refugees Welcome, який дозволить біженцям з Близького Сходу знайти “вписку” у жителів Німеччини через інтернет. 

Екстренна зустріч лідерів країн Євросоюзу з приводу різкого погіршення ситуації з мігрантами відбудеться лише через тиждень, тому європейці вирішили не чекати на рішення чиновників, і продовжують включатись в процес вирішення проблеми самостійно. Кілька днів тому кількість ісландців, які запропонували свої будинки для біженців із Сирії через організовану Facebook-сторінку, перевищила 10 000.

Refugees Welcome – схожа ініціатива, яка перетворилась у окремий онлайн-проект на зразок Airbnb. Сайт дозволяє познайомити тих, хто може запропонувати кімнату в німецьких містах з тими людьми, які є біженцями і потребують житла. У базі сервісу, який також став доступний і для австрійських власників помешкань – уже понад 780 людей.

Одна з таких історій була викладена на Youtube: 63-річний водій автобусу з Німеччини прийняв у себе Атіфа, 22-річного біженця з Пакистану.

Власники помешкань можуть зареєструватися в базі сервісу, після чого адміністратори проекту підшукають біженців через волонтерські та благодійні організації. Водночас, на сайті наголошується, що дана ініціатива – лише для адаптації біженців у німецьке суспільство і вони не обов’язково мають залишатися жити у власників більше, ніж кілька місяців. Передбачається, що за цей період мігранти можуть знайти роботу та винайняти помешкання для себе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: