Меню & пошук

У США кав’ярні зобов’язали попереджати клієнтів про загрозу раку

У США кав’ярні зобов’язали попереджати клієнтів про загрозу раку

Рішення виніс суд, але кавові мережі будуть його оскаржувати


Кавові мережі в штаті Каліфорнія повинні попереджати відвідувачів про небезпеку виникнення раку через вживання кави. Таке рішення виніс верховний суд Лос-Анджелеса, пише DW.

Неурядова організація CERT, яка займається інформуванням про токсичні речовини, подала в суд на мережі кав’ярень у 2010 році. Вона стверджує, що під час обсмаження кави виділяється речовина акриламід, яка може викликати рак.

Кавові компанії натомість кажуть, що концентрація цієї речовини в каві дуже мала і не несе загрози онкологічних захворювань. Вони не змогли довести це в суді, але планують оскаржувати рішення.

Міжнародне агентство з дослідження раку провело аналіз результатів сотень досліджень і не знайшло підтвердження того, що вживання кави збільшує ризик виникнення раку. Проте каву ще не перевели в категорію повністю безпечних неканцерогенних речовин. Також агентство застерігає людей, що вживання гарячих напоїв з температурою більше 65 градусів збільшує ризик розвитку раку.

Фото: unsplash

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: