Меню & пошук

У Нью-Йорку заборонили продавати фуа-гра через жорстокість до тварин

У Нью-Йорку заборонили продавати фуа-гра через жорстокість до тварин

Деякі ресторани виступають проти


Міська рада Нью-Йорка підтримала заборону продажу фуа-гра, що подається в понад тисячі ресторанів міста – пише The New York Times.

Заборона набере чинності у 2022 році. 

Таке рішення ухвалили через те, що для виробництва фуа-гра використовується особлива жорстокість щодо тварин. Страву готують з печінки відгодованої качки або гусака. Для цього тварин силоміць годують через трубку, яку їм засовують в горло. Часто це призводить до травмування. Через це їхня печінка може збільшуватися до розмірів, що в десять разів перевищують норму. Тварини збільшуються до розмірів, коли більше не можуть ходити або навіть дихати, перш ніж їх заріжуть – стверджують зоозахисники.

Деякі ресторатори незгодні з таким рішенням.

«Нью-Йорк – це мекка ресторанів у світі. Як можливо, щоб у Нью-Йорку не було фуа-гра? Що далі? Більше не буде телятини? Чи грибів?» – каже Марко Морейра, шеф-кухар і власник французького ресторану Tocqueville у Нью-Йорку.

Продаж і виробництво фуа-гра заборонені в Каліфорнії, а також в Індії, Ізраїлі, Великій Британії.

У серпні 2019 року оголосили про закриття єдиної в Україні фабрики з виробництва фуа-гра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: