У Нью-Йорку заборонили продавати фуа-гра через жорстокість до тварин
У Нью-Йорку заборонили продавати фуа-гра через жорстокість до тварин
Деякі ресторани виступають проти
[ads-pc-2]
Міська рада Нью-Йорка підтримала заборону продажу фуа-гра, що подається в понад тисячі ресторанів міста – пише The New York Times.
Заборона набере чинності у 2022 році.
Таке рішення ухвалили через те, що для виробництва фуа-гра використовується особлива жорстокість щодо тварин. Страву готують з печінки відгодованої качки або гусака. Для цього тварин силоміць годують через трубку, яку їм засовують в горло. Часто це призводить до травмування. Через це їхня печінка може збільшуватися до розмірів, що в десять разів перевищують норму. Тварини збільшуються до розмірів, коли більше не можуть ходити або навіть дихати, перш ніж їх заріжуть – стверджують зоозахисники.
Деякі ресторатори незгодні з таким рішенням.
«Нью-Йорк – це мекка ресторанів у світі. Як можливо, щоб у Нью-Йорку не було фуа-гра? Що далі? Більше не буде телятини? Чи грибів?» – каже Марко Морейра, шеф-кухар і власник французького ресторану Tocqueville у Нью-Йорку.
Продаж і виробництво фуа-гра заборонені в Каліфорнії, а також в Індії, Ізраїлі, Великій Британії.
У серпні 2019 року оголосили про закриття єдиної в Україні фабрики з виробництва фуа-гра.