Меню & пошук

Фаст-фуд збільшує ризик депресії – дослідження

Фаст-фуд збільшує ризик депресії – дослідження

Це показав аналіз 41 дослідження


Шкідлива їжа збільшує ризик депресії, показало дослідження, опубліковане в журналі Molecular Psychiatry, пише The Guardian.

Тому науковці рекомендують лікарям рядити пацієнтам з депресією зміну раціону як важливу частину лікування.

Напротивагу шкідливій їжі, середземноморська дієта зменшує ризик розвитку депресії, бо містить рибу, фрукти, овочі та горіхи, які позитивно впливають на психологічний стан.

Такі результати показав аналіз 41 дослідження зв’язку харчування і ментального здоров’я, проведений науковцями з Великої Британії, Іспанії та Австралії.

Їжа, що містить багато жирів, цукру або була оброблена, призводить до запалення не тільки травної системи, а й всього тіла, показав аналіз досліджень. А нездорове харчування так само шкідливе для здоров’я, як паління, забруднення повітря, ожиріння та малорухливий спосіб життя.

«Хронічне запалення може призводити до погіршення ментального здоров’я, зокрема впливаючи на молекули, відповідальні за регулювання настрою», – каже докторка Каміль Ласаль з департаменту епідеміології та громадського здоров’я Університетського коледжу Лондона.

Дослідниця наголошує, що до результатів не враховували дані про людей, які мали депресію на початку дослідження, а лише тих, в кого зафіксували нові випадки депресії.

Психіатр і експерт з депресії доктор Космо Холстром підтверджує, що хімічні реакції у травній системі подібні до хімічних реакцій в мозку, тому недивно, що те, що впливає на шлунок, впливає на мозок.

Фото: unsplash

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: