Меню & пошук

Оптимісти менше страждають від розладів сну і безсоння — дослідження

Оптимісти менше страждають від розладів сну і безсоння — дослідження

Вчені проаналізували дані онлайн-опитування.


[ads-pc-2]

Дослідження під керівництвом Якоба Вайцера і Єви Шернхаммер з Віденського медичного університету виявило, що оптимісти мають на 70% меншу ймовірність страждати від розладів сну і безсоння, повідомляє Neuroscience News.

Раніше науковці підтвердили, що оптимісти мають більше шансів на довголіття і нижчий ризик хронічних захворювань. Причиною цього може бути те, що оптимісти  сплять краще.

Вчені проаналізували дані онлайн-опитування 2017 року, в якому взяло участь 1004 австрійці, про загальні характеристики сну та інші фактори, зокрема роботу людей і їхню поведінку перед сном.  В результаті дослідники виявили, що ймовірність порушень сну і безсоння була приблизно на 70% нижче серед оптимістичних учасників, ніж серед тих, хто був схильний до песимізму. 

«Інші дослідження показали, що оптимісти більше займаються спортом, менше курять і дотримуються більш здорової дієти. Крім того, вони краще вирішують проблеми і проявляють менше стресу в складних ситуаціях. Всі ці фактори можуть сприяти поліпшенню якості сну», — каже Вайцер.

Автори дослідження наголошують, що оптимізм можна розвивати самотужки. Однак, ще не зрозуміло, чи може збільшення оптимізму, досягнуте за допомогою спеціальних вправ, сприяти кращому сну. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: