Вчені виростили м’ясо з клітин корови й кролика. Воно виглядає, як справжнє
Вчені виростили м’ясо з клітин корови й кролика. Воно виглядає, як справжнє
Вперше штучне м'ясо максимально схоже на справжнє
[ads-pc-2]
Група біоінженерів з Гарвардського університету вперше виростила в лабораторії м’ясо з клітин корови й кролика на желатиновій основі. За текстурою воно ідентичне до справжнього м’яса – пише CNN.
Науковці роками займаються створенням штучного м’яса зі стовбурових клітин тварин. Їх вирощують і розмножують, поки вони не починають ділитися й утворювати нові м’язові тканини. Але раніше інженерам так і не вдавалося відтворити структуру м’ясних волокон.
Цього разу для створення правильної структури науковці використали метод, схожий на той, з допомогою якого роблять цукрову вату. Клітини кролика й корови закріпили на желатиновій основі й вирощували довгими тонкими смужками.
Штучне м’ясо нагадує справжнє, проте воно більш схоже на оброблене м’ясо корови й кролика, аніж на сире.
Вирощування штучного м’яса значно екологічніше за традиційне тваринне виробництво. Сільське господарство та використання земель людиною, що включає м’ясне виробництво, відповідальні за 44% викидів метану – ідеться в звіті ООН. Зменшення кількості тварин, яких вирощують для їжі, знизить вуглецевий слід.