Меню & пошук

Дизайнерка створила колекцію одягу з водоростей

Дизайнерка створила колекцію одягу з водоростей

Тканина розкладається та не лишає вуглецевого сліду


[ads-pc-2]

Випускниця Единбурзького коледжу мистецтв Жасмін Лінінгтон створила лінію одягу, виконану з використанням морських водоростей та дерева. З цих матеріалів створені також аксесуари, природні барвники та нитки. Колекція отримала назву Linington’s Seaweed Girl, пише Dezeen.

Базовою тканиною для колекції стало SeaCell – волокно австрійського виробництва. Створюється завдяки додаванню подрібнених морських водоростей до целюлозних волокон за допомогою нанотехнологій. За словами виробника, тканина повністю розкладається та не лишає вуглецевого сліду.

Крім того, Жасмін Лінінгтон використовувала побічні продукти виробництва морських водоростей для створення екологічної смоли. Її перетворила на кольорові прикраси з бісеру та блискітки. Останні зараз активно використовуються в модній індустрії. Блискітки з водоростей можуть стати «чистою» органічною альтернативою пластиковим.

«Підхід із нульовими витратами та нульовими відходами має бути невід’ємною частиною дизайну. Надзвичайно важливо, щоб зараз у модній індустрії якісні предмети переважали над кількістю», – сказала дизайнерка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: