Меню & пошук

Скарби з городу: турецький фермер знайшов у полі 5000-річні артефакти

Скарби з городу: турецький фермер знайшов у полі 5000-річні артефакти

Знахідки належать до древньої кура-аракської культури


[ads-pc-2]

Турецький фермер у східній провінції країни Ерзурум знайшов артефакти віком 5000 років. Серед знахідок – унікальні горщики та частини кам’яної печі, повідомляє Hurrieyet Daily News.

Мехмет Кучук під час роботи на полі знайшов 5 артефактів. Однак спочатку не показував їх нікому та більше місяця зберігав удома. Чоловік думав, що за знахідку його можуть арештувати.

«До Дня музею ми організували низку семінарів в Ерзурумі та його районах про те, що робити, коли пересічні громадяни знаходять історичні артефакти», – розповів Хюсню Генч, директор музею Ерзурум.

Одну з таких лекцій відвідав Кучук. Після цього приніс артефакти до музею. Там експерти встановили: знахідки належать давній кура-аракській цивілізації, яка існувала в межах 4000 – 2000 років до нашої ери. У представників цієї культури був специфічний вид кераміки – блискучий чорний та розписи червоного. Мотиви в орнаментах були здебільшого геометричні. Артефакти, які знайшов Мехмет Кучук, використовувалися для релігійних обрядів та в побуті.

Директор пообіцяв фермеру винагороду, коли археологи встановлять точну вартість знахідки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: