Меню & пошук

Британський супермаркет відмовився від пластикових упаковок для овочів і фруктів

Британський супермаркет відмовився від пластикових упаковок для овочів і фруктів

Це зменшить пластикові відходи на 156 тонн на рік


[ads-pc-2]

Британська мережа супермаркетів Morrisons першою у Великій Британії відмовилася від пластикових упаковок для овочів і фруктів. Клієнти зможуть вибрати до 127 різновидів фруктів і овочів. Купити їх можна буде або вроздріб, попередньо зваживши, або скласти в спеціальні пакети для переробки, пише Daily Mail.

Напередодні мережа в трьох магазинах у Скіптоні, Гізелі та Сент-Айвз проводила тестову відмову від пластикових упаковок. Екоексперимент тривав 10 місяців. Кількість придбаних овочів і фруктів зросла на 40%.

За попередніми підрахунками експертів Morrisons, нові стелажі з фруктами та овочами без пластикових упаковок зменшать викиди приблизно до 3 тонн пластику на тиждень або до 156 тонн на рік.

«Ми повертаємося до традиційної купівлі овочів – без упаковок і без пластику. Коли споживачі самі можуть обрати, що та скільки придбати, усе це зважити та скласти у власні торбинки багаторазового використання або в наші – які швидко переробляються», – сказав Дрю Кірк, директор відділу фруктів і овочів у Morrisons.

До кінця року всі 60 супермаркетів мережі планують повністю відмовитися від пластикових упаковок для овочів та фруктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: