Меню & пошук

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про воєнний стан. Рішення повинна затвердити Верховна Рада

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про воєнний стан. Рішення повинна затвердити Верховна Рада

Указ вступить в силу з моменту його опублікування.


[ads-pc-2]

Президент України Петро Порошенко підписав Указ, який вводить в дію рішення РНБО про введення воєнного стану. Відповідний Указ вийшов на офіційному сайті Президента.

Указ переданий до Верховної Ради: на офіційному сайті Ради вказано, що документ зареєстрували 26 листопада і його передали на розкляд комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони. Законопроект передбачає затвердження указу «Про введення воєнного стану в Україні». Для затвердження потрібно 226 голосів народних депутатів.

Указ Президента складається з 12 пунктів, останній з яких таємний.

В Указі йдеться про введення воєнного стану з 16:00 26 листопада до 14:00 25 січня 2019 року.

Також РНБО пропонує Генштабу та Міноборони уточнити мобілізаційний план Збройних Сил України, зокрема обсяги призову резервістів оперативного резерву першої черги.

Контроль за виконанням рішення РНБО покладений на секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова.

Початок засідання Верховної Ради, на якому депутати голосуватимуть за введення воєнного стану запланований на 16:00.

РНБО прийняла рішення про підготовку до воєнного стану вночі, 26 листопада. Це стало наслідком атаки російських силовиків по корабельній групі Військово-морських сил ЗСУ на виході з Керченської протоки.

Унаслідок атаки поранено шістьох українськох моряків. У Військово-морських силах повідомили про три захоплені українські судна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: