Меню & пошук

10 сайтів, що допоможуть відчути себе чаклуном зі світу Гаррі Поттера

10 сайтів, що допоможуть відчути себе чаклуном зі світу Гаррі Поттера

Пройди тест сортувального капелюха і вивчай курси з Гоґвортсу онлайн


[ads-pc-2]

До 21 річниці виходу першої книжки про Гаррі Поттера публікуємо підбірку ресурсів, що допоможуть порунити у світ магії та відчути себе трохи чаклуном, навіть якщо ти насправді маґл.

Тест Сортувальним Капелюхом

Пройди віртуальний тест Сортувального Капелюха і дізнайся, чи тече в тобі кров справжнього ґрифіндорця. Цей сайт покаже, на який факультет у Гоґвортсі тебе б зарахували, яка чарівна паличка твоя, а ще – який в тебе патронус.

Онлайн-університ Гоґвортсу

Ці масові відкриті онлайн-курси чаклунства та магії – цілий Гоґвортс у твоєму лептопі. Тут можна повчитися на таких курсах як «Зілля і настійки» і «Трансфігурація» або ж почитати книжку «Історія Магії» Батільди Беґшот.

Твоє ім’я у світі Гаррі Поттера

Навряд чи в Гоґвортсі тебе б називали Іван Бондаренко чи Катерина Петренко. Отримай нове ім’я в генераторі імен для того, щоб повністю зануритися в атмосферу чаклунського світу.

Фото-тур місцями зйомок «Гаррі Поттера»

Дізнавайся все про локації зйомок фільмів про Гаррі Поттера та в деталях розглядай поле для квідичу, Велику залу, крамницю з чарівними паличками або рожеву кімнату професорки Амбридж.

Інтерактивна рольова гра Hogwards Extreme

Ця гра перенесе тебе у світ Гаррі Поттера, де ти опинишся в одному з факультетів і виконуватимеш завдання. Обережно, за порушення чаклунських правил можна потрапити до Азкабану. Сортувальний капелюх вже чекає на тебе, щоб визначити, за яку команду ти гратимеш.

Квартира в стилі Гаррі Поттера

 

Той, хто так і не дочекався сову в дитинстві, може зупинитися в апартаментах, натхненних стилем чаклунського світу. Тут кожен може відчути себе ґрифіндорцем або ж відпочивати в кімнаті в стилі гоґвортського експресу. За ніч на двох у такій квартирі доведеться віддати £189. Слід поспішати з довгостроковим бронюванням, бо апартаменти користуються популярністю і заброньовані вже на кілька місяців вперед.

Колекція звуків зі світу Гаррі Поттера

 

Занурюйся в атмосферу школи чаклунства за допомогою звуків кімнати Ґрифіндора, Великої зали за вечерею, Гоґвортського експресу та чаювання в хатинці Геґріда.

Онлайн-виставка від Google Arts & Culture та Британської Бібліотеки

 

Якщо ти не можеш самостійно потрапити на найбільшу виставку про світ Гаррі Поттера в Британській Бібліотеці, просто відвідай її онлайн. Дивися та читай про книжкові ілюстрації Джима Кея і розглядай головні експонати виставки: мітлу, чарівну паличку або чашку, в якій професорка Трелоні заглядала у майбутнє Гаррі.

Онлайн-гра про Гоґвортс до Гаррі Поттера

 

З цієї мобільною грою перенестися у чаклунський світ та почати власну історію в Гоґвортсі можна в будь-який момент. Гра дає можливість дослідити школу чаклунства задовго до того моменту, коли Гаррі Поттер отримав свого першого листа.

Енциклопедія світу Гаррі Поттера

 

Якщо ти тільки знайомишся зі світом магії, створеним Джоан Роулінг, ця енциклопедія допоможе швидко розібратися у всіх поняттях. Тут можна в деталях дізнатися все про причини і наслідки вчинків Снейпа, знайти найцікавіші споти Алеї Діаґон і розкрити секрет приручення гіпогрифів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: