Музей огидної їжі у Швеції відкрив виставку дивних алкогольних напоїв
Музей огидної їжі у Швеції відкрив виставку дивних алкогольних напоїв
Більшість представлених напоїв вживають у світі.
[ads-pc-2]
Музей огидної їжі у Мальме, Швеція, відкрив виставку дивних алкогольних напоїв, щоб спонукати людей аналізувати своє ставлення до алкоголю, пише The New York Times.
«Люди в усьому світі дуже відчайдушно хочуть напитися», — сказав директор Музею Андреас Аренс. «Тому кожного разу, коли ми опиняємося в ситуації, коли немає алкоголю, ми стаємо досить винахідливими, і ми робимо це протягом тисячоліть».
Більшість представлених напоїв вживають у світі, але можуть викликати огиду у незнайомих з їхнім смаком.
Наприклад, гіркі трав’яні настойки (Gammel Dansk), які п’ють в Данії. Серед інших цікавинок пиво з кукурудзяного борошна з Перу (чича-де-муко), джин із зіпсованих бананів з Уганди, вино з перестиглого апельсина, який забродив у воді з тюремного туалету, ісландське пиво, приготоване з яєчка кита, яке закоптили в посліді овечок.
Крім цього, одна експозиція розповідає про те, що сталося в Радянському Союзі, коли влада закрила магазини алкоголю, щоб зменшити пияцтво: люди почали пити парфумерію і лак.
Музей огидної їжі відкрили два роки тому. Ідея полягала в тому, щоб розважитися і замислитися, як наші уявлення про те, що смачно чи огидно, визначаються культурою.