Меню & пошук

Який екологічний слід залишає їжа, яку ми їмо – калькулятор

Який екологічний слід залишає їжа, яку ми їмо – калькулятор

Найбільше шкоди приносить яловичина


[ads-pc-2]

Видання BBC запустило онлайн-калькулятор, за допомогою якого можна порахувати, який екологічний слід має їжа, яку ми вживаємо.

У калькуляторі можна обрати продукт харчування і частоту його вживання. Він покаже, скільки кілограмів парникових газів потрапляє в атмосферу внаслідок вживання цього продукту.

Наприклад, якщо їсти яловичину хоча б раз на тиждень, за рік це збільшує ваш екологічний слід на 604 кілограми парникових газів. Курятина має не такий великий вплив. Її вживання 3-5 разів на тиждень – це 284 кілограми парникових газів. Для порівняння: вживання бобів 3-5 разів на тиждень – це 20 кілограмів викидів на рік.

Якщо пити каву два і більше рази на день, це додає ще 311 кілограмів на рік до загальної кількості шкідливих викидів, спричинених вашим споживанням.

Харчова промисловість відповідальна за 26% усіх шкідливих викидів у світі. З них 58% спричиняє виробництво тваринної їжі.

Перехід на рослинну їжу може зупинити темпи глобального потепління, показав звіт ООН щодо кліматичних змін.

Фото: BBC

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: