Уперше на ринку Європи з’явиться авокадо з їстівною шкіркою
Уперше на ринку Європи з’явиться авокадо з їстівною шкіркою
Технологія дозволяє їм залишатися спілими вдвічі довше і зменшує кількість пластикової упаковки
[ads-pc-2]
Авокадо, який не псується вдвічі довше звичайного завдяки їстівному покриттю з рослинних матеріалів на шкірці, уперше з’явиться в продажу в Європі цього тижня. «Шкірочка» не має смаку й дозволяє зменшити відходи фруктів і скоротити використання пластикової упаковки.
Технологію розробила компанія Apeel Sciences. Її запустили минулого року в США, де вона допомогла більш ніж вдвічі скоротити відходи фруктів й овочів таких, як: яблука, лайми, лимони й огірки. Розробка допомагає контролювати два основні фактори, які призводять до псування свіжої продукції: швидкість, з якою вода випаровується з поверхні фруктів й овочів, і швидкість, з якою надходить кисень.
«Ми створюємо оптимізований мікроклімат, який може подвоїти термін зберігання (фруктів)», – сказав Джеймс Роджерс, виконавчий директор Apeel Sciences. «У середньому авокадо може залишатися спілими протягом двох–трьох днів. Наші залишаються спілими від чотирьох до шести днів».
Як пише The Guardian, харчові відходи в усій Європі досягли 88 млн тонн щорічно. Їхня загальна вартість – €143 млрд.