Меню & пошук

Води Тихого океану окислилися настільки, що почали роз’їдати панцирі молодих крабів

Води Тихого океану окислилися настільки, що почали роз’їдати панцирі молодих крабів

Це зменшує їхні шанси дожити до дорослого віку.


Американські вчені встановили, що через глобальне підвищення кислотності в Тихому океані, спричиненому кліматичними змінами, почали страждати молоді краби виду dungeness: їхні панцирі стали менш міцними. Про це повідомляє CNN з посиланням на Національне управління океанічних й атмосферних досліджень.

Знижена міцність панциря робить молодих крабів більш вразливими перед хижаками й зменшує їхні шанси дожити до дорослого віку. Унаслідок цього може зменшитися популяція виду. Як зазначає CNN, краби виду dungeness − важливий елемент комерційної риболовлі на тихоокеанському північному заході. Тож зменшення популяції крабів може вплинути на економіку прибережних районів.

Окислення океану спричинене тим, що він поглинає більше вуглекислого газу з атмосфери, через що у водах знижується показник водню. Кислота роз’їдає не лише панцирі, а й корали. Крім того, вона викликає цвітіння водоростей і підвищення температури води.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: