Рослинне харчування зменшує ризик серцевих захворювань – дослідження
Рослинне харчування зменшує ризик серцевих захворювань – дослідження
А ще зменшує ризик смерті від серцево-судинних захворювань на 32%
[ads-pc-2]
Дієта з високим вмістом рослинної і низьким вмістом тваринної їжі зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань на смерті від них, пише Medical News Today з посиланням на дослідження вчених Школи громадського здоров’я Блумберга Джона Хопкінса.
Дослідники підтвердили, що вживання у великій кількості овочів, бобових, горіхів і цільнозернових продуктів та зменшення вживання тваринної їжі корелює зі зниженням ризику серцевого нападу та інших серцево-судинних хвороб.
Ці результати підтверджують попередні дослідження, що довели користь рослинної їжі для зменшення ризику серцево-судинних хвороб на 30%.
У новому дослідженні вчені зібрали дані понад 12 000 учасників середнього віку, що брали участь у дослідженні ризику розвитку атеросклерозу з 1987 по 2016 рік.
Результати показали, що люди, харчування яких було переважно рослинним, мали на 25% менший ризик смерті від хвороб та на 32% менший ризик смерті від серцево-судинних хвороб.
Що їсти, аби залишатися бадьорим і продуктивним.
За словами дослідників, необов’язково повністю відмовлятися від тваринної їжі. Для кращого стану здоров’я достатньо збільшити кількість рослинної їжі в раціоні та зменшити кількість тваринної.
Проте не вся рослинна їжа є корисною. Наприклад, смажена картопля та піца є рослинними, проте зазвичай ці страви містять багато солі, що шкідливо для здоров’я. Краще вживати свіжі овочі, фрукти та цільнозернові продукти.
Що таке інтуїтивне харчування і чому воно ефективніше за дієти.