Підвищення цін на червоне м’ясо і сосиски може продовжити життя – дослідження
Підвищення цін на червоне м’ясо і сосиски може продовжити життя – дослідження
А ще це корисно для екології
[ads-pc-2]
Дослідники з’ясували, що оподаткування червоного м’яса і сосисок та збільшення цін на них може врятувати сотні тисяч життів. Про це пише The Guardian з посиланням на дослідження Оксфордського університету.
У дослідженні вчені підрахували, як потрібно оподаткувати м’ясо для того, щоб покрити витрати на охорону здоров’я, спричинену шкодою від його вживання. Виявилося, що податок на необроблене червоне м’ясо має становити 20%, а на оброблене, як наприклад, сосиски чи бекон – 110%. Для незаможних країн відсоток має бути меншим. Це дозволить зменшити щорічну кількість смертей на 220 тисяч на рік.
Підвищені ціни на ці продукти також допоможуть зменшити споживання м’яса, що допоможе країнам зберегти до $41 мільярда на витрати у сфері охорони здоров’я (йдеться про заможні країни).
2015 року Всесвітня організація охорони здоров’я додала червоне м’ясо до переліку канцерогенів. А його вживання в заможних країнах у великих кількостях пов’язують з розвитком серцевих хвороб і діабету.
Також виробництво м’яса шкодить планеті. Дослідження впливу на довкілля показало, що відмова від м’яса та молочних продуктів – це найефективніший спосіб зменшити свій особистий вплив на екологію.
Фото: unsplash