Меню & пошук

10 літніх напоїв

10 літніх напоїв

[ads-pc-2]

Літо підходить до свого завершення, і серпень – це прекрасна пора для того, щоб сповна відчути його на смак. Коли, як не в серпні пробувати всі ті фрукти та овочі, які дарує нам природа? І саме в останні дні справжньої спеки можна спробувати втамувати спрагу не банальним пивом в сусідній забігайлівці, а чимось більш цікавим, наприклад – безалкогольними напоями, десять з яких ми покажемо вам сьогодні.


Полуничне фрапе

Молоко чи вершки
Полуниця – 150 г.
Лід
Збиті вершки

В блендер покласти полуницю, лід, додати трошки молока або рідких вершків і збити до однорідної маси. Вилити в склянку і прикрасьте збитими вершками. Також, склянку можна прикрасити полуницею.


Холодна кава

Кава
Цукор
Молоко
Лід

Заварити каву за вашим смаком та дочекатись поки вона охолоне. Додати льоду в стакан, залити кавою та молоком.


МохітоМохіто

Свіжа м’ята – 3 гілочки
Лимон або лайм – половинка
Лід
Вода газована або звичайна
Яблучний сік

У склянку подрібнити м’яту, вичавити лимон або лайм. Додати звичайну чи газовану воду. Як варіант, можна розбавити яблучним соком наполовину з водою. Прикрасити гілочкою м’яти.


Апельсиновий морсАпельсиновий морс

Вода – 0.5 л.
Цукор – 100 г.
Апельсини – 2
Лимонна кислота
Кориця

Відділити цедру від апельсинів, після чого зняти білу м’якоть і витиснути сік з того, що залишилось. Тепер подрібніть вичавки, залийте водою, додайте цедру, лимонну кислоту та корицю і проваріть на слабкому вогні 15 хвилин. Залиште отриману речовину на 40 хвилин, після чого процідіть та додайте сік.


Квас вівсянийКвас вівсяний

Вода – 3 л.
Овес (вівсяні пластівці) – 1 стакан
Цукор – 3 ст. ложки

Промитий овес засипати в трилітрову банку, додати цукор і ретельно перемішати. Закрити кришкою і поставити на сонце. Приблизно через 3 дні, коли вівсяні зернятка перестануть «танцювати» і осядуть на дно, квас готовий. Квас процідити та охолодити.


ЛимонадЛимонад

Лимони – 7 шт.
Цукор – 150 г.
Вода – 2л.
Лід

Вичавити сік з лимонів та додати цукор і залити двома літрами окропу. Перемішати суміш, накрити і залишити на ніч у прохолодному місці. На наступний день знову перемішати і додати ще трохи цукру за смаком. Потім профільтрувати. Ретельно охолодити. Подавати лимонад в натуральному вигляді, або, розбавивши газованою водою з льодом.


Чайний лимонадЧайний лимонад

Продукти на 2 порції:
Лимон
Свіжа м’ята – 2 гілочки
Мед – 4 ст. ложки
Чорний чай 3-4 пакетика

Заварити міцний чай з м’ятою і остудити. Лимон розрізати навпіл, половину нарізати кружечками, з другої видавіть сік. Змішати сік, мед та чай. Налити лимонад в глечик, покласти лід і кружальця лимона. Замість чорного чаю можна використовувати зелений або трав’яний.


Полунично-банановий смузіПолунично-банановий смузі

На 1 порцію:
Полуниця – 150 г.
Банан
Кулька пломбіру
Лід за смаком

Банан дрібно порізати, змішати з полуницею і льодом та збийте в блендері. Отриману суміш вилити в склянку та покласти кульку морозива зверху.


Фруктовий пуншФруктовий пунш

Апельсиновий сік – 1 стакан
Ананасовий сік – 1 стакан
Грейпфрутовий сік – 1 стакан
Апельсин або лайм, Лимон, Лід
Вишні – 10 шт,

Цукор – 3 ст. ложки

Змішати всі соки, додайте цукор і розлити по склянках. Нарізати апельсин та лимон, видалити кістки з вишень та додати в склянки за смаком. Бажано подавати з льодом. Прикрашати гілочкою м’яти.


Шоколадно-молочний коктейльШоколадно-молочний коктейль

Молоко – 250 мл.
Морозиво – 1 упаковка
Какао – 2 ст. ложки
Цукрова пудра – за смаком

Залити молоко в блендер, додати морозиво, какао, цукрову пудру. Суміш необхідно добре збити до утворення пінки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: