Меню & пошук

Lexus показав літаючий скейт, здатний кататись над водою

Lexus показав літаючий скейт, здатний кататись над водою

[ads-pc-2]

lexus-hoverboard-016-2040.0

У червні компанія Lexus вперше показала свій ховерборд – фізичну реалізацію літаючої дошки з фантастичних фільмів та ігор. Майже одразу журналісти з’ясували головне: щоб левітувати над землею, ховерборду потрібні спеціальні умови – металева поверхня, прокладена під поверхнею скейтпарку (в самій дошці знаходяться потужні магніти). Поки є тільки один подібний скейтпарк, його побудували спеціально для тестування новинки в Барселоні.

4 серпня Lexus видав ЗМІ більше подробиць і опублікував 3-хвилинний ролик, на якому показані люди, що катаються на ховерборді і падають з нього. Як видно з демонстрації, дошка може кататись не лише над землею, але і над водою (на відміну від оригінального ховерборду, показаного у фільмі «Назад у майбутнє 2»).

Lexus створював ховерборд не самостійно: автовиробникові допомагав дрезденський інститут IFW і його дочірня компанія evico (вона спеціалізується на технології магнітної левітації та розробці промислових магнітних підшипників). У дошці знаходяться надпровідники, укладені в спеціальні кріокамери з температурою нижче -197 градусів Цельсія, які, взаємодіючи з полотном, і дозволяють їй літати.

Поки існує лише один екземпляр ховерборду. Його тестуванням займається професійний скейтбордист Росс Макгуран. Спортсмен зізнається, що кататися на ховерборді куди складніше, ніж на звичайному скейті.

Slide – не перша розробка на ринку літаючих скейтів: одним з перших ховербордів став пристрій від каліфорнійського стартапу, який здатен літати над спеціальною поверхнею. Ховерборд іншого інженера, канадського екстремала Александра Дуру, здатен літати навіть над водою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: