Кафе Reki Manki: смак дитинства
Кафе Reki Manki: смак дитинства
[ads-pc-2]
Сьогодні в нашій рубриці Кафе – заклад з Ужгорода під назвою Reki Manki, в якому, як ви вже могли здогадатись, можна спробувати смак, відомий нам з дитинства – манну кашу. Ми познайомились з власниками кафе, Максимом і Наташою, і вирішили зробити невеликий репортаж про те, як народилася ідея зробити таке кафе.
– Чи важко було вибрати місце для кафе? Як довго його шукали?
– Досить важко, це найдовший етап у відкритті кафе. Приглядались близько півроку, а детальна робота над місцем тривала три місяці. Ремонт, завезення меблів, та інші роботи по інтер’єру – приміщення дісталось нам буквально з голими стінами. Довго чекали на меблі, вони у нас були замовлені в Україні. Чимало допомогли нам з дизайном наші друзі з ужгородської агенції InDesign, які зробили нам візуальний образ внутрішнього облаштування кафе. Картини на стінах Наташа намалювала власноруч.
– Які вимоги ви поставили до місця?
– Особливих вимог до цього не було, для нас головне, аби кафе було розташоване в центрі.
– Чому саме манна каша? :)
– Думка про це прийшла досить випадково. Але ключова ідея – це те, що з манною кашою у людей зазвичай пов’язані найприємніші спогади, бо це смак нашого дитинства. Після того, як люди покидають дитячий садок, вони практично більше не їдять манну кашу – ні в школі, ні в університеті, ні тим більше у дорослому житті.
– Це ваш ключовий продукт, чи плануєте ви розширити меню?
– Звісно що плануємо, по мірі можливостей, адже навіть манна каша рано чи пізно може набриднути людям.
– За декілька місяців, які пройшли з вашого відкриття, ви вже познайомились зі своїми клієнтами. Хто це?
– Ми розцінюємо кожну людину, що заходить до нас, як нашого гостя, а не як звичайного клієнта. Тобто ми відійшли від офіціозних розподілів «власник-клієнт», і приймаємо всіх відвідувачів так, ніби вони зайшли до нас у гості. Тому в нас немає форми, ми вдягнуті так, як в себе вдома.
– В чому плюси і в чому мінуси того, що ви, будучи власниками кафе, водночас і працюєте в ньому, а не найняли якихось менеджерів чи офіціантів?
– Великий плюс в тому, що це перша робота такого типу для нас – тому нам і самим цікаво спробувати себе в цій ролі – взаємодіяти з людьми, а не просто спостерігати зі сторони, як працює наше кафе. Це вже частина нашого життя, і ми не можемо уявити – як це, просто прийти і давати вказівки комусь іншому. Бувають, звісно, моменти, коли втомлюєшся і хочеться кинути все. Але ми знову приходимо сюди і бачимо своїх гостей, заради яких ми працюємо.
– Що найкраще мотивує вас отак вставати зранку і приходити відкривати кафе кожен день?
– Ну хоча б те, що я хочу випити хорошої кави. Якщо хочеш зробити щось найкраще – то зроби це сам :)
Фотографії: Віктор Дьомін
Reki Manki
Ужгород, вул. Корзо, 5
09:00-20:00
Facebook / ВКонтакті
3 коментарі