Сам собі господар: як вирощують гриби в домашніх умовах?
Сам собі господар: як вирощують гриби в домашніх умовах?
[ads-pc-2]
Літо вже не за горами, а це означає, що нас очікує пора походів за грибами та ягодами у найближчі передмістя та лісові масиви. Для когось це просто хороша прогулянка, для когось – хобі, але більшість тих, хто збирає гриби, так чи інакше використовуватиме їх для приготування різноманітних домашніх страв. Виявляється, гриби можуть рости не лише в лісі, а й у спеціальних боксах, які можна встановити навіть у себе вдома.
Мало хто знає, але бізнес на вирощуванні грибів у домашніх або наближених до домашніх умов є одним з найбільш рентабельних бізнесів, які пов’язані з сільським господарством. В середньому кожен українець з’їдає за рік 1,2 кг грибів, а ринок цієї агропромисловості зростає з кожним роком на 25%. У Європі показник споживання ще більший – там на рік на людину припадає до 3 кг грибів.
Напевно ви чули, що гриби – це справжній склад амінокислот та білків, і саме тому за поживністю їх частіше порівнюють з м’ясом, ніж з овочами. Вони містять багато білків (3 грама на 100 грам продукту), які легко засвоюються, великий відсоток амінокислот, вони багатші, ніж овочі, водорозчинними вітамінами. І навпаки, цукру, жирів і калорій у грибів дуже мало, а холестерину немає зовсім.
Гливи, на відміну від багатьох інших грибів, ростуть повсюдно, в природі зустрічаються на пнях або мертвих деревах. Сьогодні їх культивують у багатьох країнах світу, вони досить швидко вирощуються, не вимагають особливих умов і легко обробляються. Завдяки своєму складу користь гливи полягає у підвищенні імунітету і опірності інфекціям, здатність розщеплювати жири робить її унікальним природним засобом для хворих серцем. У продукті є велика кількість калію, йоду, заліза, кальцію.
Дієтологи погоджуються з тим, що користь гливи для дієт проти зайвої ваги універсальна. Продукт відрізняється низькою калорійністю і в той же час високим вмістом білків та амінокислот. Він здатний виводити з організму токсичні і канцерогенні сполуки, гриби рекомендуються до вживання після хіміотерапії.
Як виростити гриби в домашніх умовах?
Для цього вам знадобляться спеціальні набори, які створюють необхідні умови для вирощування цього продукту. Набір продається в коробочці, яку можна і потрібно використовувати в якості бази або “клумби” для грибів. Всередині кожного такого набору – пакет з міцелієм. Його потрібно розрізати, не знімаючи, і покласти на добу в воду. Після цього його ставлять знову в коробку і двічі на день обприскують звичайною питною водою.
От і все! Через 8-10 днів ви зберете прекрасний урожай і зможете приготувати смачні страви з домашніх глив. Ось як цей процес виглядає на відео:
З одного набору можна зібрати 2-4 врожаї загальною вагою до 2 кг. Це залежить від освітлення і температури в кімнаті. Важко уявити, скільки кулінарних шедеврів можна приготувати з глив.
Для кого буде цікавим цей набір? В першу чергу для всіх прихильників здорового способу життя та натуральних продуктів: на відміну від невідомих товарів з супермаркету, ви самостійно будете вирощувати собі вечерю. Ну і звісно, такий набір стане чудовим подарунком для наших близьких, про здоров’я яких ви турбуєтесь. Смачного!
0 Коментарів