Меню & пошук

2024-го NASA хоче висадити на Місяць першу жінку

2024-го NASA хоче висадити на Місяць першу жінку

Бюджет усього проекту оцінили в $22,6 мільярда


[ads-pc-2]

Космічне агентство США NASA заявило: 2024-го планують висадити на Місяць двох астронавтів: чоловіка та жінку. На честь такої гендерної рівності місія отримала назву «Артеміда». Давньогрецька богиня була сестрою Аполлона та покровителькою Місяця, пише The Verge.

У NASA пояснили рішення тим, що з 1961 по 1975 роки на супутнику Землі висаджувалися винятково чоловіки. Тож через півстоліття ситуацію потрібно міняти.

«Це дуже символічно: через 50 років після «Аполлона» програма «Артеміда» висадить на Місяць наступний екіпаж із жінкою на борту. У мене є 11-річна дочка, і я хочу, щоб вона могла наслідувати жінок, які підкорюють Місяць», – заявив Джим Брідженштейн, директор NASA.

Програма перебуває на стадії активного розвитку. В агентстві конструюють ракету та капсулу для екіпажу. Також необхідні апаратні засоби для дослідження Місяця й техніка для забезпечення життєдіяльності людей у глибокому космосі.

Через це Білий дім та NASA просять Конгрес збільшити розмір бюджету та виділити наступного року ще $1,6 мільярда до попередньо виділеного $21 мільярда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: