Меню & пошук

У Лондоні з’явився бар зі штучним інтелектом. У ньому не обслуговують людей, які проходять без черги

У Лондоні з’явився бар зі штучним інтелектом. У ньому не обслуговують людей, які проходять без черги

Він підказує бармену, в якому порядку наливати напої


[ads-pc-2]

Британська дата-саєнс компанія DataSparQ розробила технологію на основі штучного інтелекту для барів. Вона розпізнає обличчя людей в черзі та підказує бармену, в якому порядку обслуговувати клієнтів, пише Engadget.

Усе це для того, щоб не дати людям замовити напої без черги.

Нову технологію почали тестувати у лондонському барі 5cc Harrild & Sons. Система знімає відвідувачів перед баром на камеру та виводить зображення на екран в режимі реального часу. Вона фіксує, в якому порядку люди підійшли до барної стійки, тому над головою кожного відвідувача з’являється номер, і бармен таким чином бачить, в якому порядку обслуговувати клієнтів. Кожен з відвідувачів може побачити, скільки часу йому чекати на свою чергу.

«Постійні відвідувачі спочатку були трохи скептично налаштовані, але як тільки побачили систему в дії, їм сподобалося. Це дозволяє нам максимізувати свій потенціал виключити потребу в штовханині в моменти, в бар приходить забагато людей», – каже бартендер Лука Ковіаніч.

Також штучний інтелект розпізнає вік відвідувачів, і люди, які здаються занадто молодими для вживання алкоголю, мають показати документи.

Дані про відвідувачів не зберігаються, а автоматично видаляються щодня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: