Який екологічний слід залишає їжа, яку ми їмо – калькулятор
Який екологічний слід залишає їжа, яку ми їмо – калькулятор
Найбільше шкоди приносить яловичина
[ads-pc-2]
Видання BBC запустило онлайн-калькулятор, за допомогою якого можна порахувати, який екологічний слід має їжа, яку ми вживаємо.
У калькуляторі можна обрати продукт харчування і частоту його вживання. Він покаже, скільки кілограмів парникових газів потрапляє в атмосферу внаслідок вживання цього продукту.
Наприклад, якщо їсти яловичину хоча б раз на тиждень, за рік це збільшує ваш екологічний слід на 604 кілограми парникових газів. Курятина має не такий великий вплив. Її вживання 3-5 разів на тиждень – це 284 кілограми парникових газів. Для порівняння: вживання бобів 3-5 разів на тиждень – це 20 кілограмів викидів на рік.
Харчова промисловість відповідальна за 26% усіх шкідливих викидів у світі. З них 58% спричиняє виробництво тваринної їжі.
Перехід на рослинну їжу може зупинити темпи глобального потепління, показав звіт ООН щодо кліматичних змін.
Фото: BBC