Українські студенти відкрили на день у Брюсселі ресторан з їжею часів Голодомору
Українські студенти відкрили на день у Брюсселі ресторан з їжею часів Голодомору
У стрит-фуді на колесах годували супом з шишками та млинцями з кори
[ads-pc-2]
Студенти Української академії лідерства на один день відкрили ресторан на колесах UNCOUNTED since 1932. Відвідувачам подавали їжу, яку доводилося їсти українцям під час Голодомору – суп з шишок, хліб з перетертої трави і млинці з кори.
Такою акцією організатори хотіли привернути увагу Європи до трагедії і домогтися визнання Голодомору геноцидом українців.
«Ця акція присвячена вшануванню 85-тих роковин Голодомору. Саме в цей час був пік, коли ми втрачали близько 17 людей щохвилини та 25 тисяч осіб щодоби. Ми обрали саме цей формат, щоб в простий і зрозумілий спосіб донести до звичайних людей, членів Європейського Парламенту та гостей міста інформацію про цю трагедію», – каже керівник Української академії лідерства Роман Тичківський.
Він також додав, що більшість гостей ніколи не чули про Голодомор в Україні і не могли повірити, що люди харчувалися саме так.
Вперше такий ресторан відкрили 2017 року в центрі Тель-Авіва. Тоді їжу часів Голодомору спробували жителі 10 країн, більшість з яких нічого не знала про Голодомор.
Фото: УАЛ