Студентка з Лондона створила їстівну упаковку для локшини швидкого приготування, яка стає соусом
Студентка з Лондона створила їстівну упаковку для локшини швидкого приготування, яка стає соусом
Для дотримання гігієнічних стандартів локшину зберігають у паперових пакетах з восковим покриттям.
[ads-pc-2]
Студентка курсу Product Designer (продуктовий дизайн) з університету Ravensbourne у Лондоні Холлі Граундс створила їстівне пакування для локшини швидкого приготування, повідомляє Dezeen.
Упаковка — біоплівка без запаху, яка складається з декількох інгредієнтів, зокрема картопляного крохмалю, гліцерину, води, спецій і ароматизаторів. При контакті з окропом така упаковка розчиняється менш ніж за хвилину і перетворюється на соус до локшини.
Отриману плівку Граундс обернула навколо локшини, яка має форму пончика. Інші інгредієнти, наприклад сушені креветки, знаходяться всередині упаковки. Для дотримання гігієнічних стандартів локшину зберігають у паперових пакетах з восковим покриттям.
Ідея прийшла Граундс після того, як вона зрозуміла, що пакування для локшини, яку готують і споживають менше ніж за 10 хвилин, розкладається понад 80 років. Також Граундс виявила, що локшина, загорнута в пластик, готується на цілу хвилину довше, ніж та, що упакована в біоплівку.
«Зручність стала невід’ємною частиною повсякденного життя, але найчастіше вона шкодить довкіллю», — сказала Граундс.
Більше про проєкт Граундс можна дізнатися на її сайті.