Меню & пошук

Регулярне вживання сиру та червоного вина може знизити ризик хвороби Альцгеймера — дослідження

Регулярне вживання сиру та червоного вина може знизити ризик хвороби Альцгеймера — дослідження

Надмірне вживання солі виявилося шкідливим для тих, хто схильний до ризику хвороби Альцгеймера.


Нове дослідження вчених з Університету Айови виявило, що регулярне вживання сиру, баранини та червоного вина може знизити ризик хвороби Альцгеймера та вікового спаду когнітивних здібностей. Про це пише Daily Mail з посиланням на статтю у журналі Journal of Alzheimer’s Disease. 

Дослідники з США десять років вивчили дієти і когнітивні здібності 1787 британців у віці від 46 до 77 років, щоб визначити продукти, які можуть мати позитивні ефекти. Кожного з учасників дослідження попросили детально розповісти про свій раціон харчування. Команда також тричі у період з 2006 до 2016 року запропонувала кожному пройти когнітивні тести Fluid Intelligence Tests.

В результаті експерти прийшли до висновку, що сир більше інших продуктів захищає від вікових проблем з когнітивними здібностями. Поліпшує їх і щоденне вживання вина — особливо червоного. Позитивно вплинути на довготривалі когнітивні здібності може і вживання баранини один раз на тиждень. 

Надмірне вживання солі виявилося шкідливим для тих, хто схильний до ризику хвороби Альцгеймера.

«В залежності від генетичних чинників, які у вас є, деякі люди здаються більш захищеними від наслідків хвороби Альцгеймера, водночас інші, мабуть, піддаються більшому ризику», — сказав автор статті, нейробіолог Брендон Клінедінст. «Однак я вважаю, що правильний вибір продуктів харчування може запобігти хворобі й зниженню когнітивних функцій в цілому».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: