Люди, які часто п’ють чай, продовжують собі життя − дослідження
Люди, які часто п’ють чай, продовжують собі життя − дослідження
Це пов'язано із зменшенням ризику серцево-судинних захворювань.
[ads-pc-2]
Китайські кардіологи стверджують, що люди, які п’ють чай мінімум тричі на тиждень, продовжують собі життя.
«Часте пиття чаю пов’язане з низьким ризиком серцево-судинних захворювань і смерті від будь-яких причин», − зазначає головний автор дослідження, лікар Сіньян Ван.
На його думку, особливо корисним є зелений чай. Його позитивний вплив на здоров’я можна було помітити в тих, хто пив його протягом багатьох років.
У вибірку потрапили 100 902 учасники проєкту China-PAR2. Це були здорові люди, у яких не було серцевих нападів, інсульту або раку в анамнезі.
Учасників розділили на дві групи. В одну потрапили ті, хто пили чай тричі на тиждень і частіше, в іншу − ті, хто пили чай менше трьох разів на тиждень. За здоров’ям усіх учасників спостерігали протягом більше ніж семи років.
З’ясували, що в любителів чаю ризик розвитку серцево-судинних захворювань у середньому нижчий на 20%, ніж у тих, хто чай не п’є. Крім того, ризик інсульту з летальними наслідками виявився нижчим на 22%, а передчасної смерті з різних причин − на 15%.