Глобальне потепління може вплинути на вирощування хмелю, змінивши звичний смак пива — дослідження
Глобальне потепління може вплинути на вирощування хмелю, змінивши звичний смак пива — дослідження
Зміна температур порушує життєвий цикл рослин.
[ads-pc-2]
Згідно з новим дослідженням доцентки молекулярної і структурної біохімії Університету Північної Кароліни Колін Догерті, зміна клімату може вплинути на вирощування хмелю та звичний смак пива.
Догерті вивчає зв’язок зміни температури, клімату, складу ґрунту і вирощування хмелю та інших інгредієнтів, необхідних для виробництва пива. Вона порівняла це з поняттям «теруар» у виноробстві, коли місцевість впливає на смак винограду, а в майбутньому — вина.
Одним з найбільш тривожних факторів зміни клімату є те, що теплішим стає не тільки день, а й ніч. Саме в нічний час рослини виробляють хімікати, які дозволяють боротися зі шкідниками, зокрема комахами і бактеріями. Вищі нічні температури можуть дозволити цим шкідникам залишатися активними довше. Зміна температур порушує життєвий цикл рослин, знижує врожайність, впливає на вартість інгредієнтів і смак пива.
«Іншими словами, тепліші ночі означають, що різниця денних і нічних температур скорочується», — пише Догерті. «І це може викликати у рослин ефект, схожий на зміну часових поясів — їм складніше встановити новий ритм. Як наслідок, їхній годинник може бути менш чутливим до умов, що змінюються, і може не синхронізуватися з навколишнім середовищем».