Меню & пошук

60% сортів кави можуть зникнути через 20 років. У цьому винне людство

60% сортів кави можуть зникнути через 20 років. У цьому винне людство

Це може призвести до подорожчання кави


60% усіх сортів кави можуть скоро зникнути. Це показало дослідження науковців Королівського ботанічного саду К’ю у Великій Британії, пише CNN.

Зміна клімату, вирубка лісів, посуха і хвороби рослин ставлять під загрозу майбутнє кавової індустрії. Якщо кавового врожаю стане менше, кава може значно подорожчати для споживачів, а її якість і смак стануть гіршими.

Дикі види кави мають вирішальне значення для розвитку кавових культур, отже, для стабільності світового виробництва кави, кажуть дослідники.

«Для кави важливе природне середовище. Вирубка лісів по всьому світу дуже сильно вплинула на дикі сорти кави. Зважаючи на те, як діяльність людей впливає на природу, деякі кавові види можуть зникнути в найближчі 10-20 років», − пояснює головний дослідник Аарон Девіс.

Також він додає, що підвищення температур і збільшення кількості опадів, спричинені зміною клімату, можуть призвести до того, що місця, в яких раніше вирощували каву, стануть більше не придатними для цього.

Внаслідок цих змін 75 сортів кави зі 124 можуть зникнути. Арабіка, найпопулярніший вид кави для комерційного виробництва, також під загрозою. Попереднє дослідження Аарона Девіса показало, що вона може зникнути за 60 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: