Меню & пошук

Як відзначатимуть День миру в Україні

Як відзначатимуть День миру в Україні

[ads-pc-2]

banksy-peace

21 вересня весь світ відзначає День Миру (International Day of Peace), як день глобального припинення вогню та відмови від насильства. Щороку в багатьох країнах світу проходить Хода Миру, учасники якої висловлюють безумовну підтримку Організації Об’єднаних Націй у її роботі, спрямованій на мир у всьому світі.

В Україні цей день відмічатимуть особливо. Громадські організації, національно-культурні товариства, ініціативні групи ВПО від Сєверодонецька до Ужгорода й від Києва до Костянтинівки вийдуть на акцію до Міжнародного дня Миру задля налагодження порозуміння та діалогу всередині українського суспільства та привернення міжнародної уваги до анексії Криму й військовою агресії РФ на Донбасі.

В Києві акція відбудеться о 13:00 під стінами Міністерства освіти та науки України. Багато небайдужих вже долучилося до міжрегіональної акції у своїх містах та містечках. Населені пункти, що приєдналися до відзначення Дня Миру в Україні можна побачити на карті акції:

Причиною проведення акції є, перш за все, тотальне панування стереотипів про переселенців у суспільстві, яке може призвести до заглиблення конфлікту всередині суспільства. На жаль, допомога переселенцям від міжнародних фондів, громадських організацій та органів влади не завжди є ефективною. На думку дослідниці Роберти Кохен, громадянське суспільство стане ефективним  тільки після того, як запитає у самих переселенців щодо їх потреб та проблем, з якими вони стикаються. Про це Роберта розповідає у своїй дослідницькій роботі «Listening to the voices of the displaced: Lessons Learned», що аналізує близько 800 інтерв’ю з переселенцями по всьому світу.

Саме тому в Україні акція до Міжнародного дня Миру відбудеться у форматі «Живої бібліотеки». Активні переселенці стануть головними героями події та поділяться своїми проблемами та баченням інтеграційної політики з чиновниками, педагогами, культурними діячами та місцевими мешканцями.

Головною вимогою акції є розробка та впровадження багатопрофільної програми інтеграції переселенців органами місцевого самоврядування, культурними установами, громадськими організаціями та закладами освіти.

Долучитися до міжрегіональної акції може кожен. Для цього потрібно зв’язатися з координаторами акції:

Ольга Палінчак (Ужгород) olga.palinchak@gmail.com +38 066 83 06 229

Ярослав Мінкін (Луганськ) stan.art.group@gmail.com +38 095 34 95 325

Знайти контакти місцевих координаторів та дізнатися про місце проведення можна за посиланням.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/941352299237224/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: