Меню & пошук

Культовий мікроавтобус Volkswagen Camper перетворять на електромобіль

Культовий мікроавтобус Volkswagen Camper перетворять на електромобіль

[ads-pc-2]

Moss 4 opt

Культовий мінівен Volkswagen Camper, також відомий як Volkswagen Type 2, може перетворитися в електромобіль. На автомобільній виставці в Нью-Йорку член ради директорів Volkswagen Хайнц-Джейкоб Ньюссер розповів, що компанія веде роботу над новим кемпером на електричній тязі. При цьому, за задумом дизайнерів, кемпер збереже основні риси зовнішнього вигляду T2.

«Хіпповоз» концерн почав виробляти в 1950-му році. Автомобіль отримав нечуваний успіх – разом з невисокою ціною він пропонував можливості з перевезення великої кількості людей і його можна було використовувати для ночівлі. Добрий десяток модифікацій, що включали збільшену висоту даху, обладнання для кемперів та інше, закріпив успіх моделі на ринку. Мінівен міцно увійшов в масову культуру і став асоціюватися як з волелюбними хіпі, так і з безтурботними представниками серф-культури.

Виробництво T2 було виведено з Німеччини до Бразилії ще в 70-і роки через посилення вимог до безпеки автомобілів. У Бразилії останній Т2 випустили в 2013 році – в той момент і до них добралася всесвітня хвиля турботи про безпеку водія і пасажирів (зокрема, в усі нові машини виробників зобов’язали вбудовувати ABS і подушки безпеки). В результаті, Volkswagen вирішив не витрачати кошти на серйозну переробку моделі, і просто закрив лінію.

Нещодавно представники гонконгської компанії BioAuto заявили про готовність налагодити виробництво електромобілів в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: