Меню & пошук

Оксфордський словник назвав слово року

Оксфордський словник назвав слово року

[ads-pc-2]

vape-1222x330

Словом 2014 року за версією Оксфордського словника стало слово «vape», що означає як процес куріння електронної сигарети, так і власне електронну сигарету. Пояснюючи вибір слова року, укладачі словника відзначили, що за рік частота вживання «vape» зросла в два рази, що пов’язано популярністю електронних сигарет.

В число претендентів на слово року за версією Оксфордського словника також входили: «normcore» (тенденція в моді, що виражається в прагненні виглядати максимально звичайно), «bae» (іменник, який використовується для вираження ніжних почуттів до свого партнера), «contactless» (безконтактний), «slacktivism» (від слова «slack» – «бездіяльність»; участь в інтернет-акції на політичну чи соціальну тему, яка не вимагає часу або великого рівня залученості; наприклад, підписання онлайн-петицій).

Слово року вибирається серед нових поповнень словника, внесених за звітний період. У 2013 році словом року Оксфордський словник назвав «selfie», яке укладачі визначили як «фотографія самого себе, зазвичай зроблена за допомогою смартфона або веб-камери і розміщена в соціальних мережах».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: