Меню & пошук

Ванкувер повністю перейде на відновлювальні джерела енергії

Ванкувер повністю перейде на відновлювальні джерела енергії

[ads-pc-2]

shutterstock_102228874-900x581

Влада Ванкуверу прийняла рішення у найближчі 20 років повністю перейти на забезпечення міста лише відновлювальними джерелами енергії – за допомогою сонячних, вітрових та гідроелектростанцій. Про це на конференції у Сеулі, присвяченій альтернативній енергетиці та розвитку міст, заявила заступник мера міста Андреа Реймер.

За її словами, найбільш реалістичною датою, коли 600-тисячне місто на заході Канади зможе на 100% забезпечити себе енергією лише завдяки сонцю, вітру та воді, є 2030 або 2035 рік. До 2050 року планується перевести весь транспорт на електричний, таким чином, завершивши трансформацію Ванкувера у одне з найбільш екологічних міст Землі.

До цього переліку уже входять Сеул, Сідней, Сан-Дієго, Сан-Франциско та Копенгаген, влада яких офіційно оголосила про наміри переходу виключно на альтернативну енергетику у найближчі десятиліття. Деякі міста, такі як Рейк’явік, уже використовують можливості природи на повну потужність. Минулого місяця ми писали про те, що Коста-Рика також повністю перейшла на відновальні джерела енергії. Електрика від сонця, вітру та води використовується в цій латиноамериканській країні вже протягом 75 днів.

Одним з поштовхів розвитку альтернативної енергетики можуть стати інноваційні розробки вчених, наприклад, прозорі сонячні панелі, які можна ставити замість вікон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: