Меню & пошук

Троє чилійців винайшли велосипед, який неможливо вкрасти

Троє чилійців винайшли велосипед, який неможливо вкрасти

[ads-pc-2]

20150303231240-IRG_4540

Троє молодих чилійців “винайшли велосипед” заново, створивши модель, захищену від крадіжок. Секрет велосипеда, який неможливо вкрасти, в тому, що рама трансформується в кріплення. Якщо крадії розріжуть метал, як це зазвичай роблять із замками, то велосипед залишиться без частини рами – а отже, не буде сенсу красти його.

Як повідомляє CNN, засновникам бренду YERKA – 22, 23 та 24 роки. Вони занепокоїлися тим, що щороку в світі крадуть 15 млн велосипедів. Після того, як ними був успішно розроблений прототип особливого велосипеду, вони покинули навчання в університеті та зайнялися власною справою. У їхній проект мав намір інвестувати $100 тис. державний фонд, але вони обрали краудфандинг, зібравши необхідну суму через сайт Indiegogo.

Вони уже продали 197 велосипедів – більшість до США та європейських країн, кілька велосипедів відправляться до Австралії, Нової Зеландії та Гонконгу, кілька знайшли покупців у Чилі, на батьківщині винахідників. Вони нарікають, що в їхній країні ще слабко розвинена велосипедна інфраструктура, але висловлюють надію на покращення ситуації у майбутньому.

20150303230825-Yerka_Gif

Нагадаємо, у червні рейтинг найкращих міст для велосипедистів очолив Копенгаген. До трійки найбільш сприятливих для велосипедистів міст увійшли Амстердам, який очолював рейтинг в 2013 році, а також нідерландський Утрехт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

3 коментарі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: