Меню & пошук

Китай відкрив першу в світі фабрику без людей

Китай відкрив першу в світі фабрику без людей

[ads-pc-2]

tesla_factory

Компанія Changying Precision Technology Company в місті Дунгуань відкрила першу в історії людства повністю роботизовану фабрику.

Весь процес виробництва виконується тільки машинами, повідомляє The Economic Times. Фабрика випускає компоненти для мобільних телефонів, і на її десяти складальних лініях 24 години на добу трудяться 60 роботизованих рук. Кожна лінія має автоматизований конвеєр, за яким стежать троє фахівців технічного персоналу. Кілька місяців тому для конвеєра було потрібно 650 працівників. Кожен робот може замінити 6-8 робітників.

Зараз на фабриці зайнято 60 осіб персоналу, а в майбутньому це число скоротиться до 20, заявляє генеральний менеджер компанії Ло Вейцян. При цьому весь людський персонал фабрики знаходиться в кімнаті контролю і працює тільки з комп’ютерами та моніторами. Протягом наступних двох років число роботів, задіяних у компанії, виросте до 1000, повідомляє президент Changying Precision Technology Company Чень Цісін.

Китайський уряд вірить, що роботизоване виробництво зможе перемогти демографічну кризу, оскільки в країні не вистачатиме працездатного населення. На сьогоднішній день в Китаї близько 200 мільйонів чоловік перейшли 60-річний рубіж і число непрацюючих літніх громадян стрімко зростає. За даними моніторингу фабрики в Дунгуань, з моменту впровадження роботів обсяг браку в продукції знизився з 25% до 5%, а виробничі можливості виросли з 8000 компонент на людину в місяць до 21000. Дунгуань планує реалізувати від 1000 до 1500 нових «програм роботизації» до 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2 коментарі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: