Меню & пошук

Українська поліція використовуватиме дрони для патрулювання територій

Українська поліція використовуватиме дрони для патрулювання територій

[ads-pc-2]

IMG_3153

Всеукраїнська Федерація власників безпілотників повідомляє про те, що в майбутньому українська поліція використовуватиме квадрокоптери для патрулювання паркових зон. Нововведення стане можливим після втілення в життя реформи патрульної служби, представленої в квітні 2015 першим заступником Міністра внутрішніх справ, Якою Згуладзе.

Можливості моніторингу територій, пропоновані безпілотними літальними апаратами, надзвичайно високі: професійні квадрокоптера можуть розвивати швидкість до 100 км/год, набирати висоту до 500 м, записувати зображення в якості 4K і передавати його в HD-розширенні. Дальність польоту новітніх масових безпілотників досягає 5 кілометрів. В даний час активно ведуться розробки по використанню дронів, обладнаних тепловізорами для більш ефективного пошуку людей в лісопаркових зонах і темний час доби, а також миттєвого виявлення джерел загоряння.

«Використання безпілотників для патрулювання територій і пошуку людей – популярна світова практика. Вона увійшла в побут в останні пару років, разом з розвитком подібних апаратів, – коментує старший лейтенант Ілля Васильєв. – Квадрокоптер здатний швидко і ефективно облетіти територію, що спрощує виявлення порушень правопорядку, економить сили співробітників міліції, а також засоби: кожен раз запускати вертоліт для патрулювання – надзвичайно дорого. Нещодавно ми слухали доповідь колег-поліцейських з німецького міста Дрездена. Зокрема, вони розповіли, як за допомогою дрона їм вдалося дуже швидко запобігти масовим заворушенням після футбольного матчу. А колеги з прикордонної служби Австралії успішно використовують безпілотники для контролю морських кордонів країни».

Пілотний проект з використання дронів в роботі поліції планується запустити в декількох парках Києва, щоб стежити за порядком в місцях з великим скупченням людей (Маріїнський парк, Володимирська гірка), а також в популярних зонах відпочинку з підвищеною густотою дерев (парк Пуща-Водиця, парк ім. Пушкіна). Під час попереднього тестування технологій, Всеукраїнська Федерація власників безпілотників надала літальні апарати представникам МВС, а також провела базовий інструктаж з управління та догляду за пристроями.

Надалі дрони можуть бути залучені для допомоги ДАІ і муніципальним службам міст України.

Всеукраїнська Федерація власників безпілотників – це некомерційна організація, що об’єднує розробників програмно-апаратних комплексів, ентузіастів-пілотів і виробників безпілотних літальних апаратів в Україні. .

Використання дронів силовиками – давно не новинка у багатьох країнах. Також дронам знаходять застосування в цивільній сфері – сільському господарстві, будівництві, лісництві, муніципалітетах, секторі безпеки. Успішно використовуються правоохоронними органами різних країн (США, Канади, Австралії, Ізраїлю, Індії, Китаю та інших).

Втім, не всі польоти поліцейських дронів закінчуються успішно: ось наприклад відео з чорного кварталу Лос-Анджелеса:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: