Меню & пошук

7 українських перемог травня

7 українських перемог травня

[ads-pc-2]

coldplay_up_up_chris_martin

Останні дні стали неймовірно успішними та врожайними для України на трофеї у різних сферах на міжнародній арені. Ми вирішили зібрати всі українські перемоги, щоб ви могли ще раз переконатися, наскільки чудовими бувають наші з вами спортсмени, артисти та інші видатні люди. 

Перемога Джамали на Євробаченні у Стокгольмі

У фіналі співачка з піснею про депортацію кримських татар у 1944 році, отримала 534 бали. Зазначимо, що це вже друга перемога для нас на цьому масштабному конкурсі після успіху Руслани у 2004-му.

Українець Олег Кузнєцов, відомий як Kuzya, переміг у фіналі чемпіонату світу з брейкдансу

“Цей хлопець з’явився нізвідки… Ніколи не бачили нічого подібного”, – зазначають організатори чемпіонату Unbreakable Bboy Championship.

Найбільший у світі літак “Мрія” здійснив тріумфальний візит до Австралії

Серед австралійців український літак викликав справжню сенсацію. Приземлення спостерігали близько двадцяти тисяч місцевих жителів. Враховуючи такий ажіотаж, на аеродромі обладнали спеціальний оглядовий майданчик.

Українська пост-продакшн студія створила спецефекти для кліпу Coldplay

Новий хіт британців ‘Up & Up’ днями вистрілив у соц. мережах. Причиною такого успіху став дивовижної краси відеоряд, який буквально перевертає звичний нам світ з ніг на голову. З моменту публікації відео зібрало вже більше 12 млн переглядів на YouTube. Однак мало хто знає, що візуальні ефекти для кліпу створила українська студія постпродакшну Gloria FX.

“Севілья” Коноплянки здобуває третій поспіль кубок Ліги Європи

Перший завойований єврокубок Євгена, який хоч і не зіграв у фіналі, але зробив великий внесок у загальний успіх іспанської команди. Для українського футболіста це вже другий поспіль фінал Ліги Європи. У минулому році з “Дніпром” він програв “Севільї” (2:3).

9-річна українка перемогла на Кубку світу з карате

Юлія Білякова з міста Сміла перемогла на Кубку світу з карате Годзю-рю. Вона стала кращою із 500 спортсменів 13 країн світу, виборовши перше місце в індивідуальному ката Ренгокай. При цьому місяць тому Білякова стала чемпіонкою України.

sI-51UmxVj4

Stoned Jesus стали першою українською рок-групою, яка відкатала тур по Південній Америці

Важковаговики Stoned Jesus повернулися з гастролей по Південній Америці – за вісім днів вони виступили в Сантьяго (Чилі), Кордобі, Буенос-Айресі (Аргентина), Ріо-де-Жанейро, Сан-Паоло і Флоріанополісі (Бразилія). Зробили вони це досить успішно – повні зали, кілька солд-аутів, увага з боку місцевої музичної преси.

Перша українка підкорила Еверест

28-річна Ірина Галай стала першою в історії українкою, яка підкорила Еверест, найвищу вершину світу висотою в 8848 метрів. Як повідомив Харківський альпклуб, Ірина дісталась вершини разом зі своїм гідом Віктором Бобком. Його вважають першим українцем, який побував на всіх головних вершинах всіх семи континентів.

irina_galay_4.preview

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: