Меню & пошук

Український переклад культової книги Стівена Гокінга виклали в мережу

Український переклад культової книги Стівена Гокінга виклали в мережу

[ads-pc-2]

16_main

Легендарну книжку британського фізика Стівена Гокінга “Коротка історія часу” переклали українською мовою і виклали у відкритий доступ.

Коротка історія вперше була опублікована в 1988 році. З тих пір книга отримала понад двадцять перевидань англійською мовою, а також була перекладена на 40 мов. У списку бестселерів Sunday Times твір Гокінга знаходився більше чотирьох років, а також увійшов до списку найбільш продаваних книг з сумарним тиражем понад 10 млн.

Фізик сам не раз відзначав, що мріяв написати книгу, “яка продавалася б на книжкових стійках в аеропортах”.

Стівен Гокінг – відомий популяризатор науки, англійський фізик-теоретик. Навчався в Оксфорді та Кембриджі, де став професором математики. Займався теорією виникнення світу в результаті Великого вибуху і зробив багато відкриттів в теорії чорних дір. Одним з його вкладів у науку є те, що маленькі чорні діри позбавляються енергії, випускаючи випромінювання Гокінга, і, врешті-решт, “випаровуються”.

Також Гокінг знаменитий, що всупереч своєму паралізованому стану через бічний аміотрофічний склероз з середини 1980-х, продовжив активно займатися наукою і її популяризацією. Нещодавно про молоді роки фізика вийшов фільм Теорія всього (Всесвіт Стівена Гокінга), а виконавець ролі Гокінга отримав Оскар.

Завантажити книгу тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

3 коментарі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: