Меню & пошук

10 посольств Європи, в яких українцям найлегше отримати візу

10 посольств Європи, в яких українцям найлегше отримати візу

[ads-pc-2]

На початку червня на Inspired було опубліковано матеріал під назвою «10 країн, які українці можуть відвідати без візи». Він виявився досить популярним, зібравши за ці три місяці, що минули, понад 800 лайків та 120 ретвітів.

Проте найпопулярнішими закордонними маршрутами для подорожей (якщо звісно не враховувати Туреччину чи Єгипет:) залишаються країни Європи. І тут на наївного українця може чекати небезпека – не всі європейські посольства однаково добре до нас ставляться. 

На жаль, у ЗМІ описано чимало випадків, коли посольства відверто нахабніли і не хотіли видавати людям візу, не пояснюючи це жодним чином. Тому інколи навіть наявність грошей та бажання витратити їх у певній країні ще не було гарантією отримання візи.

На щастя, за останні кілька років помічено позитивну тенденцію до зменшення кількості відхилених заявок на отримання віз для українців. Будемо сподіватись, що ця тенденція не припиниться і в найближчі кілька років. Видання Дело проаналізувало звіт Генерального директорату з питань юстиції, свободи і безпеки Єврокомісії за 2010 рік, відзначивши найбільш дружелюбні посольства Європи для України.

Ось як виглядає весь рейтинг країн за кількістю виданих віз. Лідирує в ньому Польща, що минулого року видала українцям рекордну кількість віз – понад 300 тисяч:


Ось як виглядає рейтинг найбільш дружелюбних посольств для українців:

10. Португалія.

Рівень відмов – 2,6% / Видано 4782 віз

Португалія

Найзахідніша точка Європи, відома значною українською діаспорою – чимало наших громадян виїхало туди на роботу. І на жаль, багато хто там і залишився. Хоча Португалія зараз переживає також не найкращі часи, все ж українці воліють лишатися і працювати там, аніж вдома.

9. Словенія.

Рівень відмов – 2,41% / Видано 4905 віз

Словенія

Доступ до моря у Словенії дуже невеличкий, тому основний вид туризму – міський та транзитний. Минулого року вона видала українцям майже 5 тисяч віз.

8. Іспанія.

Рівень відмов – 2,08% / Видано 26794 віз

Іспанія

Впродовж 2007-2009 років Іспанія була лідером усіляких антирейтингів – оскільки ситуація з видачею віз українцям була вкрай негативна. Після кадрових змін та оновлення своєї роботи посольство рекордно зменшило кількість відмов – з 14% до 2%.

7. Угорщина.

Рівень відмов – 1,74% / Видано 101182 віз

Угорщина

Традиційно дружелюбна до України, Угорщина користується попитом не лише для “великого” туризму, а й у прикордонному русі. Завдяки укладеним угодам між нашими країнами, жителі 50-км зон в обидві сторони можуть здійснювати спрощений перетин кордону – не зважаючи на те, що Угорщина уже в шенгенській зоні кілька років.

6. Швеція.

Рівень відмов – 1,35% / Видано 9026 віз

Швеція

Не зважаючи на поширений стереотип про дороговизну туризму у скандинавські країни, Швеція видала минулого року значну кількість віз українцям – понад 9000. Показник відмов при цьому був трошки більшим 1%.

5. Румунія. 

Рівень відмов – 1,29% / Видано 24277 віз

Румунія

Ще один наш сусід, вкритий лісами та горами. Не дивлячись на напружені відносини у зовнішній політиці між нашими країнами, румунське посольство добре ставиться до українців – лише 1,3% заявок отримали відмову минулого року.

4. Словаччина. 

Рівень відмов – 1,27% / Видано 27647 віз

Словаччина

Близький та не надто дорогий варіант для гірськолижного туризму, що користується попитом серед українців. Словаччина також може бути країною для транзитної візи – багато автобусних турів з України здійснюється саме через неї, Польщу та Угорщину.

3. Литва.

Рівень відмов – 1,24% / Видано 14546 віз

Литва

Якщо ви й досі плутаєте Литву і Латвію – то у Латвії Юрмала і Рига, а у Литві – Вільнюс і вона розташована нижче. Цікаво, що дві інші балтійські “сестри” Литви не були такими щедрими по відношенню до українців – рівень відмов у них 7-8%.

2. Австрія.

Рівень відмов – 1,19% / Видано 26338 віз

Австрія

Два найпопулярніші напрямки туризму в цій країні – це, само собою, неперевершена архітектура Відня та гірськолижний відпочинок.

1. Болгарія. 

Рівень відмов – 0,17% / Видано 103324 віз

Болгарія

Лідером за дружелюбністю у видачі українцям віз стала Болгарія, яка традиційно є популярною серед наших співвітчизників влітку. Відносно дешевий відпочинок та близькість розміщення стали головними факторами її популярності. У жовтні 2011 року Болгарія разом з Румунією увійдуть до зони дії Шенгенської угоди.


Таким чином, найбільшими “злюками” серед посольств Європи виявилися Італія, Чехія, Німеччина, Бельгія та Латвія. А який у вас досвід спілкування з візовими центрами – ви робите документи самостійно чи віддаєте цю справу турагенціям?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

21 коментар

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: