Меню & пошук

Китайські вчені хочуть збудувати електростанцію в космосі

Китайські вчені хочуть збудувати електростанцію в космосі

[ads-pc-2]

0124-0610-2617-4710_earths_horizon_and_station_solar_array_panels_international_space_station_o

У Китайській академії наук працюють над проектом електростанції в космосі, повідомляє агентство «Сіньхуа». Вона буде знаходитися на геосинхронній орбіті та матиме величезні сонячні панелі. Електрика, що виробляється на ній, буде потрапляти на Землю у вигляді мікрохвильового випромінювання або лазерів. Вони будуть надходити на спеціальну приймаючу станцію.

Поки це тільки проект, фактично взятий з фантастичної літератури. Про таку станцію в 1940-і роки писав Айзек Азімов. Але у цього проекту є кілька важливих переваг. По-перше, він допоможе вирішити проблеми навколишнього середовища в Китаї (а її на офіційному рівні визнає уряд і заохочує громадську дискусію з цього питання). По-друге, така станція зможе працювати 24 години на добу. По-третє, продуктивність сонячних панелей буде в десять разів більше, ніж у таких же на Землі через те, що вона зможе отримувати більше сонячного світла.

Однак у цього проекту є кілька важливих проблем. По-перше, сонячні панелі повинні бути розміром з кілька стадіонів (5-6 квадратних кілометрів). По-друге, навіть за найоптимістичнішими прогнозами, першу таку станцію на орбіті китайцям вдасться побудувати тільки через 10 або 15 років.

Коста-Рика тим часом змогла повністю перейти на відновлювальну енергію: альтернативні джерела електрики використовуються в країні безперервно останні 75 днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: