Меню & пошук

Oculus VR презентувала фільм для окулярів віртуальної реальності

Oculus VR презентувала фільм для окулярів віртуальної реальності

[ads-pc-2]

0b7bb13e6f1f56844488

На щорічному кінофестивалі Sundance у США компанія Oculus VR представила короткометражну стрічку під назвою Lost, створену спеціально для демонстрації можливостей окулярів віртуальної реальності Oculus Rift. Режисером-аніматором виступив Сашка Унзельд, який відомий як автор семихвилинної «Синьої парасольки», випущеної студією Pixar у 2013 році.

Над Lost працювала команда Story Studio – підрозділ Oculus VR, створений спеціально для того, щоб розробити особливі прийоми режисури, характерні тільки для віртуальної реальності, і тим самим допомогти Голлівуду розширити свій світогляд.

Як зазначають ЗМІ, перегляд Lost радикально відрізняється від знайомства зі звичайним фільмом. Короткометражка триває лише 5 хвилин, проте глядач має можливість у будь-який момент зупинитися та озирнутися.

За словами оглядача The Verge, кінокартина частково нагадує ігри у віртуальній реальності, однак вступні титри й інші класичні прийоми дозволяють глядачу зрозуміти, що перед його очима ніщо інше, як фільм… Фільм, у якому можна дивитися у будь-якому напрямку.

Сюжет Lost – це історія про велетенського робота, котрий загубив свою руку у темному лісі і відправляється на її пошуки, які відбуваються на очах у глядача.

Oculus VR зовсім не сподіваються здобути комерційний успіх. Фільм створений з метою виявлення і вирішення проблем, з якими кінематографісти можуть зіштовхнутися під час роботи з віртуальною реальністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: