Меню & пошук

Нова Пошта хоче доставляти товари за допомогою дронів

Нова Пошта хоче доставляти товари за допомогою дронів

[ads-pc-2]

32461035

Компанія Нова Пошта оцінює можливість запуску сервісу з доставки посилок безпілотними літальними апаратами. Про це кореспонденту ЛІГАБізнесІнформ повідомила керівник відділу маркетингових комунікацій Олена Яковенко на iForum-2015.

Вона також уточнила, що поки говорити про конкретні плани “Нової Пошти” по запуску послуги рано, втім, компанія розгляне можливість запуску сервісу, як тільки буде вирішено ряд технічних і регуляторних питань в індустрії використання безпілотників.

Разом з тим, Валерій Яковенко, керівник компанії Drone.UA, яка виступила ініціатором проекту в Україні, розповів агенції, що концепт безпілотника для доставки вантажів, розроблений його компанією, вже готовий. Продемонстрований прототип може автоматично доставляти невеликі посилки, вагою до 0,5 кг на відстань до 3-4 км. Час автономної роботи прототипу – 18 хвилин.

За його словами, сам сервіс може бути запущений тільки після того, як буде створена екосистема, яка регулюватиме автоматичну роботу дронів-постачальників. На його думку, розробка і реалізація подібної екосистеми стане можливою вже в найближчі 5-10 років.

На даний момент найвідомішим ініціатором технології є компанія Amazon, яка минулого місяця отримала офіційний дозвіл від Федеральної авіаційної адміністрації США (US Federal Aviation Administration) на використання дронів для доставки товарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

12 коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: